Når morgenen går på trynet!

Joda, det skjer innimellom her i huset. 

Med 3 barn, så blir det slik - iallefall HER! I dag gikk morgenen på tverke da barn 1 rakk å komme seg på badet før barn 2. 
Dette er fullstendig rutinekrasj, da barn 2 "må" på badet først, HVER morgen, ellers går resten av rutinene også i frø. 

Dette har sine årsaker, som jeg antakeligvis kommer til å skrive mer om etterhvert. :) 

Barn nr 2 vekkes alltid først, slik at rutinene på badet skal bli gjort før barn nr 1 rekker å stå opp og okkupere badet. 
Vi har ett til bad i huset, men det er nede i 1 etg. og det er visst ingen som synes det er mulig å bruke det badet på morgenen. 
Dermed er alt duket for et komplett kaos de morgenene det først blir et brudd i rutinene til barn nr 2. 

I dag skal barn nr 1 på et arrangement i nabobyen som omhandler friluftsliv, og hadde en del å fikse før hun kom seg avgårde.
Da er det jo greit at alt går på skinner, slik at ikke bussen reiser avgårde på arrangementet uten at hun er med. 

Barn nr 2 var ekstra trøtt i morges, og kom seg da ikke ut av senga før barn nr 1 hadde tusla inn på badet. 

Jeg stod og smurte frokosten til barn nr 2 da jeg hører tramping av irriterte små føtter komme inn på kjøkkenet. 

Og ganske riktig, her falt verden i grus fordi storesøster var først på badet. 

- Så var det å legge fra seg det man holdt i hendene, og forklare at det gikk bra, det var bare å vente bittelitt, så ville badet være ledig igjen. 
Men nei, så enkelt var det visst ikke - i følge barn nr 2 - så da storesøster et par minutter senere tusla ut av badet og tilbake til sitt eget rom for å gjøre 
seg ferdig med sine ting, og hadde GLEMT i farten å ordne opp etter seg, så var hundre-og-ett ute. 

Da "kunne ikke" barn nr 2 gjøre det hun skulle gjøre, fordi første"mann" på badet ikke hadde gjort det nr 2 forventet. 
Det var en bagatell som lett kunne løses, men det var overhodet ikke interessant for nr 2 å løse det selv, og konklusjonen til denne var at storesøster gjorde 
dette med vilje for å lage krøll for henne. *Sukk*

Forklaringer når ikke frem, beskjeder når heller ikke frem, og dette endte med at hun som vanligvis er først på badet, og bruker maks 2 minutter der før resten av morgenrutinene gjøres unna - joda, hun brukte iallefall 20 minutter. Dermed var det dårlig tid til å få på seg klærne, for ikke å snakke om å spise frokost og fikse håret før det var på tide å komme seg ut døra og avgårde. 

Skolebarna her i huset må kjøres til skola, pga ubeleiligheter med busstider. 

Klokka tikket avgårde, mor (meg) ble stresset, og far i huset var omsider stått opp sammen med barn nr 3. 

Storesøsters humør ble påvirket av mellomstesøsters humør, dermed ble minstesøsters humør også påvirket - for hun er ei som skal fikse alt ;) 

Så med stress, kaos, rutinebrudd og 3 irritable og frustrerte søstre, ble morgenen rett og slett en flopp. 

Da de omsider kom seg ut døra, med matpakker og tursekker, var klokka "kanskje de rekker frem idet det ringer inn" - tid. 


Ei stresset mamma med håret i en eneste vase, samlet i et strikk på toppen av hodet sto igjen og vinket gjengen avgårde, med sokker som i morgentrøttheten var tatt på vrange. Minstesøster sto også med bustete hår til værs i pysjen og var heldigvis fornøyd med at hun fikk klem fra både storesøster og mellomstesøster før de dro avgårde. 

Far i huset hadde heldigvis tid å gi minstemor frokost før de måtte dra, så da roen omsider senket seg etter morgenstressets kaos, kunne jeg endelig lage meg en frokost shake og prøve å senke skuldrene. Rundt meg ligger det flere lenestoler fulle av rene klær som skal brettes, etter gårsdagens klesvask. 

Er mye mer som skal og må gjøres, men det får man bare ta etterhvert. 

I morgen reiser min kjære på jobb i nordsjøen igjen - og da begynner nedtellingen til han kommer hjem igjen - og familien atter en gang er komplett. 

Er så mye jeg føler jeg må ha unnagjort og på plass før han reiser, slik er det hver gang. 
Noen ganger kommer man i mål - andre ganger kommer man bare nesten i mål. 

Rutiner mtp barn nr 2 er alfa omega her i huset - og blir det brudd i rutinene, så går ikke resten av tingene den dagen alltid som planlagt. 

Man blir sliten, men det er ikke unormalt at man blir sliten med barn i huset :) 

Det ER kaos, men det er også vår familie. 

 

Jeg tror ikke det finnes en familie med barn i 3 forskjellige aldre, der det IKKE forekommer kaos til tider :) 
Og hadde jeg fått velge.... NEI, jeg ville for ALT i verden IKKE vært dette foruten, selv om det er svært stressende når morgenen ender i fullstendig kaos ;)
Vi kom da i mål med morgenen i dag også!

 

Ha en strålende morgen alle sammen, og en flott dag. 

 

Her skal jeg se hva jeg får gjort før de to eldste kommer hjem fra klassekamp og skole :) 

2 kommentarer

Linn Therese

16.09.2015 kl.09:20

Hei, jeg har lest bloggen din utrolig lenge, men har aldri lagt igjen en kommentar. Så jeg tenkte altså at det var på tide. For det første så elsker jeg måten bloggen din har utviklet seg på. De emnene du skriver om å generelt måten du formulerer deg på liker jeg veldig godt. Jeg syntes du er utrolig vakker, og tenkte at jeg rett å slett bare måtte si det!

Keep up the good work!

sunnaktiv

16.09.2015 kl.09:41

Linn Therese:
Heihei :)
Takk for det, koselig å høre :)
Ønsker deg en flott dag :)

Skriv en ny kommentar

sunnaktiv

sunnaktiv

32, Alstahaug

Mitt navn er Linn, er 32 år, kommer fra Søroffersøy i Alstahaug kommune, og er bosatt i Sandnessjøen med mann og 3 døtre. . Jeg er selvstendig Herbalife distributør og hjelper folk med å komme i gang med diett-og treningsprogrammer. Har selv hatt kjempegodt utbytte av nettopp et slikt program, og jeg bruker det fortsatt i det daglige, og vil nok blogge mest om dette - men også litt annet innimellom :) . Mitt ønske er å hjelpe andre til å oppnå samme gode resultater som meg selv. For ordens skyld: Det er kun produktene som koster, personlige kostholdsplaner og treningsplaner blir satt opp gratis for kundene. :) . Ta kontakt på sunnaktiv@gmail.com Gjerne lik min Facebookside: Herbalife - Distributør Linn Hanssen . Det spiller ingen rolle hvor i landet du bor.

Kategorier

Arkiv

hits